امروزه، مدیران شرکتها و سازمانها با نگرانی بیشتری به آینده مینگرند و برای توسعه سازمانهای خود، به تدوین و اجرای استراتژیها و برنامههای مختلف میپردازند. یکی از مهمترین اقدامات در مسیر پایداری و بهبود مداوم سازمانها، شناسایی دقیق مشکلات و یافتن بهترین راهکارها برای رفع آنها است. به همین دلیل، تصمیمگیران سازمانها به اهمیت نیروی انسانی توسعهیافته برای بقا و رشد سازمان پی بردهاند و بودجه قابلتوجهی را به ارتقای عملکرد کارکنان اختصاص میدهند.
جلسه کوچینگ سازمانی چیست؟
جلسه کوچینگ سازمانی یک فرآیند ساختاریافته و تعاملی است که با هدف بهبود عملکرد افراد و تیمها در یک سازمان برگزار میشود. در این جلسات، کوچ (مربی) به عنوان یک راهنما با مدیران، رهبران و کارکنان سازمان همکاری میکند تا به آنها کمک کند اهداف حرفهای خود را بهتر تعریف کنند، چالشهای موجود را شناسایی و حل کنند و مهارتهای لازم برای دستیابی به موفقیت بیشتر را تقویت کنند. واقعیت این است که سازمانها هیچگاه از دو مقوله “آموزش” و “مشاوره” بی نیاز نخواهند بود؛ اما روشهای سنتی آموزش و مشاوره دیگر به اندازه کافی کارآمد نیستند. بر اساس آمار جهانی، متوسط اثربخشی دوره های آموزشی بین ۷ تا ۱۲ درصد ارزیابی شده است. همچنین به کارگیری این خدمات پس از عارضه یابی و نیازسنجی صحیح مؤثر خواهد بود.
برگزاری این جلسات 2 رویکرد کلی دارد:
- رویکرد کوچینگ سازمانی
در این روش ابتدا جلسات هماهنگی و مسئله یابی در سازمان تشکیل و پس از توافق با مدیران ارشد چالش ها کشف و برای حل به روش کوچینگ اولویت بندی می شوند و جلسات آتی با حضور کوچ و مدیر مربوطه پیرامون همین موضوع برگزار می گردد. این رویکرد بیشتر مناسب مدیران عامل و مدیران ارشد و میانی سازمان ها است.
جالب است بدانید وقتی “اریک اسمیت” مدیر عامل وقت گوگل از بیل گیتس یک توصیه میخواهد در پاسخ می شنود، حتما یک کوچ داشته باش و دلیل آن را این گونه میگوید: “هر کسی به یک کوچ نیاز دارد.” بعدها اریک اسمیت اذعان کرد که این بهترین توصیه ای بود که شنیده ام. - رویکرد کوچینگ عملکرد
کارکنان با دریافت کمک و حمایت می توانند بهره ورتر شوند، احساس ارزشمندی بیشتری بکنند، از خود ابتکار عمل را به دست بگیرند و کار کیفی انجام دهند. در این محل با رفع چالش ها و موانع اجرایی به توانمندسازی کارکنان پرداخته می شود. افراد از طریق کوچینگ عملکرد می توانند را محل های خود را بیابند مهارتهای خود را توسعه دهند و دیدگاه ها و رفتارهای خود را تغییر دهند. هدف اصلی کوچینگ عملکرد از میان برداشتن شکاف بین پتانسیل با عملکرد و دستیابی به مهارتهایی برای بهبود عملکرد فعلی می باشد.
کوچینگ در سازمان، انتخاب یا ضرورت؟
طبق پژوهش های شرکت گالوپ، بالغ بر 40 درصد از شرکت های فورچون (500 شرکت برتر) دنیا از خدمات کوچینگ استفاده می کنند!! سایر نتایج به دست آمده از پژوهش های شرکت گالوپ در مورد کوچینگ سازمانی افزایش 61 درصدی رضایت شغلی و بهبود 53 درصدی نرخ بهره وری کارکنان را نشان می دهد.
طبق تعریف فدراسیون بین المللی کوچینگ (ICF) کوچینگ یعنی همکاری با افراد در یک فرایند خلاقانه و برانگیزاننده تفکر که برای آن ها الهام بخش است و پتانسیل حرفه ای و فردی آنها را افزایش می دهد. فلسفه کوچینگ این است که ما انسان هایی کاردان خلاق، با انرژی و توانا هستیم ما می توانیم زندگیمان را سریع تر و آسان تر با یاری یک کوچ بسازیم. طبق تحقیقات این فدراسیون، رشد 42 درصدی مهارت های ارتباطی، افزایش 40 درصدی اعتماد به نفس، افزایش 40 درصدی بهره وری و بهبود 39 درصدی عملکرد تیمی از نتایج استفاده از خدمات کوچینگ بوده است.
کوچینگ سازمانی یک استراتژی بهبود سازمان است که بر تغییرات داخلی تمرکز دارد. این مهارت رویکردی است که سبک مدیریتی و رهبری مدیران را تحت تأثیر قرار میدهد و بر کارکنان و تیمهای کاری تمرکز می کند و فرصت هایی را برای بهبود در اختیار آنها قرار می دهد. کوچینگ یک حلقه مفقوده در مقوله آگاهی دانش و عملکرد است که فراگیری آن به کارکنان کمک میکند بهرموری خود را تا بیش از 50 درصد افزایش دهند! هدف کوچینگ سازمانی ایجاد تحول در اساسی ترین سطح سازمان است. این مهارت نه تنها می تواند دستیابی به اهداف استراتژیک و رشد مدیریت را افزایش دهد بلکه می تواند تغییرات واقعی و بلند مدت فرهنگی و سازمانی را نیز تقویت کند.
درخواست جلسه کوچینگ
"*" indicates required fields