کوچینگ (Coaching) یک علم نوظهور و ناگهانی نیست که به تازگی شکل گرفته باشد، بلکه میتوان گفت ریشههای آن به دوران باستان و حتی به زمان اولین مسابقات تیراندازی در عصر حجر بازمیگردد. با این حال، در دهههای اخیر بوده که کوچینگ به عنوان مفهومی جدی در حوزه تجارت و کسبوکار و خارج از میدانهای ورزشی شناخته شده است.
پیش از آنکه واژه “کوچینگ” رایج شود، افرادی که در این عرصه فعالیت داشتند، از عناوینی همچون مشاور، راهنما و گاهی دستیار برای توصیف نقش خود استفاده میکردند. مفهوم مدرن کوچینگ در اواسط دهه ۱۹۸۰ میلادی توسط “توماس لئونارد” در ایالات متحده معرفی شد. در ادامه، گروهی از کوچهای حرفهای در سال ۱۹۹۵ مؤسسه ICF را به عنوان یک سازمان غیرانتفاعی تأسیس کردند تا با حمایت از یکدیگر، این حرفه را توسعه دهند.
سال بعد، با افزایش علاقهمندی به این حوزه و حمایت ۷۰ داوطلب متخصص، ICF گامهای بزرگی برداشت و با تدوین مجموعهای از صلاحیتهای کلیدی و اصول اخلاقی، استانداردهایی برای کوچینگ ایجاد کرد که همچنان به عنوان معیار شناخته میشود.
کوچینگ یعنی چه؟
با جستجو در اینترنت، ممکن است با معانی گوناگونی از کوچینگ (Coaching) روبرو شوید. اما اگر به دنبال توصیفی جامع و دقیق باشیم، شاید تعریف “جان ویتمور” را بتوان یکی از بهترینها دانست. او کوچینگ را اینگونه معرفی میکند:
«معنی کوچینگ یعنی آشنایی افراد با توانمندی های خود، تا بتوانند بهترین عملکرد را داشته باشند. کوچینگ به افراد کمک می کند خودشان یاد بگیرند تا این که به آنها آموزش داده شود.»
معنای کوچینگ از زبان استاد یاسر متحدین
آیا کوچینگ یک رشته علمی است؟
کوچینگ (Coaching) را نمیتوان یک رشته علمی مستقل دانست؛ بلکه مجموعهای از نگرشها، مهارتها، و فرآیندهایی است که در حوزههایی مانند روانشناسی، مدیریت، رهبری، توسعه منابع انسانی و کسبوکار کاربرد دارد. هدف اصلی کوچینگ، تسهیلگری و کمک به دستیابی به موفقیتهای بیشتر با استفاده از منابع و ابزارهای موجود است.
مایندست کوچینگ یا همان نگرش کوچینگ، بر پایه تجربه و دانشی شکل گرفته است که اثربخشی آن در شرایط مختلف بارها مورد تأیید قرار گرفته. این رویکرد بهعنوان یک فرآیند پشتیبان و توسعهدهنده، در کنار سایر روشها برای بهبود عملکرد، افزایش اثربخشی، و دستیابی به نتایج مطلوب به کار میرود. بنابراین، هرچند کوچینگ یک علم به معنای رایج نیست، اما به واسطه پشتوانههای علمی و تجربی، نقشی کلیدی در ارتقای فردی و سازمانی ایفا میکند.
آیا کوچینگ مهارتی بین المللی است؟
از آنجایی که موضوعات مورد بررسی در کوچینگ مربوط به حوزه منابع انسانی است و عمومیت دارد، بنابراین هر جایی که پای انسان، روابط، نیازها و خواستههایش به میان میآید، کوچینگ راهگشا و تسهیلگر خواهد بود. حوزه گستردگی کوچینگ از فرد و روابط بین فردی فراتر می رود و به روابط بین فرد و سازمان، سازمان با سازمان و حتی روابط بین المللی نیز کشیده می شود.
برای اینکه کمی برایتان ملموس تر شود به آمار ها دقت کنید؛ کوچینگ دومین صنعت رو به رشد جهان در سال ۲۰۲۱ است. صنعتی که رشد سالانه ی ۶/۷ درصدی دارد و در طول چهار سال (از ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰) تعداد کوچ های حوزه زندگی سی و سه درصد بیشتر شده است. به این اضافه کنید که تقاضا برای دریافت خدمات کوچینگ زندگی (Life Coaching) را که ۵/۴ درصد است و در هر ساله رشد می کند، تا اینجا ارزش بازار جهانی کوچینگ را به پانزده میلیارد دلار رسانده است.
این آمار و ارقام فقط به کوچینگ روابط فردی ختم نمی شود و تا الان 25 تا 40 درصد از پانصد شرکت برتر جهان از نگاه مجله ی فورچن، سراغ کوچینگ برای مدیران ارشد خود رفته اند و این آمار روز به روز در حال افزایش است؛ بنابراین در هر سطح یا وضعیتی میتوان از استراتژی کوچینگ در دستیابی به اهداف بهره برد. و در نتیجه با اشتراک تجربیات خود در زمینه دست یابی به موفقیت از این طریق، سهم به سزایی در توسعه و فراگیر شدن این نگرش و استفاده از این ابزار کارآمد داشت.
انواع کوچینگ، چیست؟
باتوجه به گستردگی موضوعات و خواستههای مورد نظر انسان، بدیهی است که فرایند کوچینگ میتواند از زوایای مختلفی به زندگی پرداخته و بر حوزه های متفاوتی اعمال گردد. بنابراین باتوجه به حوزه به کار گرفته شده و کارکردهایی که در آن زمینه دارد، نام های متفاوتی نیز میپذیرد. برخی از انواع کوچینگ عبارت اند از:
نوع کوچینگ | تعریف |
---|---|
لایف کوچینگ (کوچینگ زندگی) | در این موضوع کوچ فرد را همراهی میکند تا باتوجه و تمرکز بتواند در جنبه های مختلف زندگی خود تعادل ایجاد کرده و به موفقیت برسد. این نوع از کوچینگ برای افرادی مناسب است که میخواهند در تمام زمینههای زندگی، اهدافی را مشخص و به زیستی را تجربه نمایند. |
کوچینگ سلامت | سلامتی و ایجاد روتینهای منظم برای دستیابی به اهداف تعیین شده در این حوزه است. این نوع از کوچینگ برای افرادی مناسب است که یا مشکل جسمی یا مسئله و چالشی مرتبط با سلامتی دارند. |
کوچینگ روابط | روابط بین فردی و اجتماعی و اصلاح و تقویت مهارتهای ارتباطی و… موضوعات مورد بررسی مربوط به این حوزه است. افرادی که دچار بحران در روابط خود با دیگران هستند و یا نیازمند برقراری روابط جدید و اثربخش با سایرین می باشند می توانند از خدمات کوچینگِ روابط بهره مند شوند. |
کوچینگ خانواده | مسائل مربوط به محیط خانواده، اعم از چالشها، تعارضات، اهداف فردی و مشترک اعضای خانواده و کنترل و مدیریت تاثیرات متقابل آنها بر یکدیگر حائز اهمیت است. همچنین این حوزه میتواند هم برتحکیم روابط بین همسران موثر باشد و هم محیطی امن و آرام برای تربیت فرزندان فراهم آورد. |
کوچینگ نوجوان | در جلسات کوچینگ نوجوانان (12-18)، بررسی موضوعات مربوط به این رده سنی، مسائل تحصیلی، بلوغ و روابط شان میتواند از اهمیت ویژه ای برخوردار باشد. این موضوع بسیار مورد توجه والدین در دوران بلوغ به سبب تغییرات جسمی و روحی فرزندان بوده و همچنین مورد توجه فرزندان برای دستیابی به اهداف تحصیلی و دنبال کردن علاقه مندی های شان می باشد. |
کوچینگ مهاجرت و سرمایه گذاری | موضوعات مرتبط با سرمایهگذاریهای مالی و یا تجاری و همچنین مشاوره برای مهاجرت و انتظارات حاصل از این تصمیمات در اینجا مورد گفتگو قرار میگیرد که بسیار مورد توجه و نیاز افرادی است که قصد مهاجرت یا سرمایهگذاری دارند. |
کوچینگ رهبری | همراهی مدیران و رهبران برای کسب مهارت های کاربردی و نرم در کنار مهارت های تخصصی، در پیشبرد اهداف مشترک تیم و سازمان و همچنین توجه به انگیزه ها و توانمندی های فردی، از اهداف یک فرایند کوچینگ در حوزه رهبری و مدیریت است. که برای بکار گیری در حوزه منابع انسانی سازمانها ویا همراه سازی پرسنل یا اعضا در راستای اهداف مشترک مجموعه یا تیم بسیار مناسب است. |
کوچینگ کسب و کار و کار آفرینی | بررسی چالشها و موانع سد راه ایجاد یک کسب وکار و راهکارهای برون رفت از شرایط بحرانی و تحقق شرایط ایده ال و سودآور از جمله موضوعات مرتبط با این نوع از کوچینگ است. این موضوع میتواند برای کسانی که قصد ایجاد یک کسب وکار را برای خود دارند ویا برای مدیریت بهتر بیزینسی که یا صاحب آن هستند ویا مسئولیتی در زمینه مدیریت آن دارند بسیار جذاب و کاربردی باشد. |
کوچینگ رشد و توسعه فردی | شناخت و پیگیری کلیه موضوعات مرتبط با بهبود نگرش و عملکرد افراد در ارتباط با اهداف و چشم اندازهای پیش روی آنها که برای هر فردی که خواهان رشد و توسعه و برنامه ریزی برای موفقیت بیشتر است مفید واقع میگردد. |
دانلود خلاصه کتاب "کوچینگ چیست؟"
"*" indicates required fields
پیشتر اشاره کردهایم که انواع مختلفی از کوچینگ (Coaching) و مربیان (Coach) وجود دارند؛ که بسته به اینکه نیاز و هدف شما چیست می تواند برای شما کاربرد داشته باشد.
كوچ يا همان مربی فردی است که فرد دیگری را در نقش مراجع یا کوچی همراهی میکند تا از نقطه ای که هست به نقطه مطلوب و مورد انتظارش برسد. کمک به این جابه جایی با بهره گیری از ابزار کوچینگ وبا تکیه بر توانمندی خود مراجع و حفظ مسئولیت پذیری او امکانپذیر میگردد. کوچ در فرایند گفتگو محور کوچینگ و در جریان بررسی وضعیت و تجربیات او از گذشته تا به حال، به دنبال یافتن محرکهایی است تا اشتیاق او را به حرکت و تعهدش را به استمرار در مسیر هدف افزایش دهد. این محرکها میتواند عواملی چون تمایل به بهبود شرایط زندگی، فرصتهای شغلی و حرفهای بهتر، تغییر در رفتار وشخصیت خود برای تجربیات لذت بخش تر و یا فرار و گریز از موقعیتی نه چندان مطلوب باشد.
این شیوه، همواره به صورت ناخودآگاه توسط انسان به کار گرفته شده است و اهرم رنج و لذت انسان را از ناخواسته ها به سوی خواستهها پیش برده است. تا همواره به دنبال تحقق خواسته هایی باشد که شرایط بهتر و ایدهآل تری را برای او فراهم سازد.
ابزاری که کوچ با خود در این همراهی لذت بخش و پرماجرا به همراه دارد؛ همان مهارتهای کوچینگ و اصول 8گانه کوچینگ برای حضور و همراهی او در جلسات گفتگو محور با مراجع است. کوچ نیاز است تا برای احراز صلاحیتهای این همراهی، ویژگیهایی چون شنوندگی، پرسشگری، بازخورد موثر، همدلی بی قضاوت و کمک به توانمندسازی مراجع در راستای تحقق خواستهاش و سایر ویژگی های مرتبط را در خود تقویت نماید.
کوچینگ چگونه عمل می کند؟
فرآیند کوچینگ با استفاده از تکنیکها و ابزارهای خاص، به شناسایی و رفع فاصله میان عملکرد فعلی و عملکرد مطلوب یک فرد یا گروه میپردازد. این فرآیند میتواند در یک جلسه یا طی جلسات متعدد انجام شود. کوچ با بهرهگیری از مهارتهای گفتوگو، ارزیابی متقابل، تعیین اهداف واقعبینانه و ارائه حمایتهای عملی، افراد را در مسیر دستیابی به موفقیتهای بیشتر همراهی میکند.
یکی از ویژگیهای کلیدی کوچینگ، استفاده از ابزارهایی است که نهتنها در موقعیتهای روزمره، بلکه در جلسات رسمی نیز کاربرد دارند. علاوه بر این، کوچینگ بر یادگیری بلندمدت تأکید دارد و با تشویق به توسعه پایدار، به افراد کمک میکند تا در مسیر رشد و پیشرفت باقی بمانند.
فلسفه کوچینگ، چیست؟
حضرت علی (ع) می فرماید:
ای انسان هر چه که میخواهی در تو وجود دارد؛ درمان درد پیش توست و نمیدانی. همانا تو کتاب روشنی هستی که هر حرفش پنهانی را آشکار می سازد؛ تو گمان میکنی که جسم کوچکی هستی ولی در تو عالمی بزرگ نهفته است.
اصلیترین باور و دیدگاه در کوچینگ نیز همین موضوع است، هر فرد خودش می تواند بهترین نسخه از خود را کشف کند و زندگی مطلوب و معناداری را بسازد؛ تنها اوست که درباره خود و مسائلش بیشترین دانش را دارد. هر انسان دارای تواناییها و استعدادهای منحصر به فردیست که او را به سمت بهترینها هدایت میکند. بنابراین، هر کسی که با چالش یک مسئله مواجه میشود، بهترین فردی است که میتواند برای این چالش آسان ترین راهحل را پیدا کند.
بنابراین، فرد در کوچینگ با یافتن و کشف تواناییها، ارزشها، و اهدافش به عمق خود، با کمک کوچینگگر، به دنبال رسیدن به بهترین نسخه از خودش میباشد. اینجاست که متوجه میشود که همهٔ آن چیزهایی که برای دستیابی به آرزوها، خواستهها و رویاهایش نیاز دارد، درون خودش موجود است و او تنها نیاز به راهنمایی و پشتیبانی برای بهرهگیری از آنها دارد.
تاریخچه کوچینگ، چیست؟
روستای کاکس در غرب شهر بوداپست پایتخت مجارستان در سالهای قرن نوزدهم میلادی در کل اروپا به کالسکه ها، گاری ها و ارابه های مرغوبش معروف بود. قرار بود این کالسکه ها فاصله ی بین شهر بوداپست تا وین را طی کنند و همین نیاز این کسب و کار را در اوج رونق خودش در روستا قرار داده بود. اهالی به این هنر خاص شان می بالیدند و کم کم روی کالسکه های تولید خود یک نام گذاشتند تا هر کس آنها را دید یاد همان روستا و مردمانش بیافتد. چه اسمی بهتر از کاکس یا همان kotch.
آوازه ی این نام وقتی به وین رسید شهروندان آنجا با آن لهجه های آلمانیشان به آن Kotsche می گفتند. کالسکه ها آن قدر با کیفیت بود که راه به فرانسه پیدا کردند و Coche نام گرفتند و همین نامش در ایتالیا Cocchio بود. در نهایت این انگلستان بود که این نام را با زبان و لهجه ی خودش جهانی و امروزی کرد و به آن coach لقب داد و در نهایت کوچ به کالسکه ای اطلاق میشد که مسافری را بطور خصوصی با پرداخت مبلغی، از مبدأیی مشخص به مقصدی مشخص انتقال می داد.
کوچینگ هم مانند یک کالسکه، وسیله ایست برای رسیدن از موقعیت کنونی A به موقعیت هدف B با سرعتی بسیار بالاتر و لذتی فراتر از حد معمول.
مزایای کوچینگ چیست؟
یکی از متداول ترین سوالات در زمینه کوچینگ، این است که کوچینگ چگونه می تواند به افراد کمک کند؟ کوچینگ فرایند همراهی، همکاری و راهنمایی است، که به افراد برای دستیابی به خواستههایشان کمک میکند. این خواستهها میتواند مربوط به خود فرد یا بیرون از او و یا مربوط به محیط و جامعه باشد. در هر صورت کوچینگ خواستهها را درونی و قابل کنترل نموده و سپس برای دست یابی به آنها برنامهریزی مینماید. بنابراین با حفظ اصول یک ارتباط کوچینگی و عمل بر طبق آن میتوان به هر فردی با هر شرایط و خواستهای کمک نمود تا بهبودی و رضایت را در زندگی فردی و حرفه اش تجربه نماید. از مهم ترین دستاورد ها و مزایای کوچینگ میتواند به موارد ذیل اشاره کرد:
- شناخت فرد از خود، شرایط و خواسته واقعی اش؛
- اطمینان از آنچه میخواهد و تعهد به تغییر و حفظ مسئولیت تا دست یابی به هدف؛
- تعیین اهدافی مشخص و دست یافتنی و ارائه راهکارها و استراتژیهایی برای دست یابی به آنها.
- شناخت موانع فکری و رفتاری و تصمیم به ایجاد تغییری موثر؛
- ایجاد تغییراتی مثبت و بهبود دهنده درخود فرد و وضعیت حال حاضرش؛
- افزایش انگیزه و اعتماد به نفس در مسیر دست یابی به اهداف؛
- آگاهی از توانمندیها و توسعه مهارتها وبکارگیری آنها در مسیر تحقق اهداف؛
- حل مسائل به شیوه خود و با بهرهگیری درست از منابع و توانمندیها؛
- افزایش کارایی و اثربخشی و در نتیجه بهرهوری فردی یا حرفه ای؛
- ایجاد و حفظ تعادل با توجه به همه جنبههای موثر بر تصمیمات و عملکرد در زندگی؛
- ارزیابی عملکرد و نتایج و تطبیق این دو با هم و ایجاد برنامهریزی هدفمندتر؛
- پشتیبانی و حمایت در مسیر درست و اثربخش؛
- ارتقای روابط و رضایت از خود و هر آنچه به خود او مرتبط است.
افراد میتوانند با استفاده از کوچینگ و بهرهمندی از مزایای آن، زمینه به زیستی و استفاده از فرصتهای عالی برای رشد و توسعه فردی و حرفه ایشان را فراهم سازند.
تفاوت کوچینگ، مشاوره و منتورینگ در چیست؟
همانطور كه در تصاوير بالا نیز مشهود است، کوچینگ با سایر رشته های کمک کننده تفاوت هایی دارد. توجه به مثال زیر می تواند برای فهم این موضوع بسیار کمک کننده باشد:
- کوچ کسی است که در طول مسیر کوه نوردی همراه شماست؛
- منتور کسی است که از بالای کوه هدایتتان می کند؛
- مشاور کسی است که از پایین کوه شما را راهنمایی می کند.
نقش | توضیح کلی | تمرکز اصلی | دانش نزد چه کسی است؟ | رویکرد و روش | مثال |
---|---|---|---|---|---|
کوچ | کوچینگ فرآیندی است که بر روی توسعه شخصی و حرفهای فرد متمرکز است. کوچ با شناسایی موانع و طراحی استراتژیهایی برای غلبه بر آنها، به فرد کمک میکند تا به اهداف خود برسد. | بهبود عملکرد فرد و دستیابی به اهداف شخصی | دانش و پاسخها نزد خود فرد است. کوچ تنها فرآیند شفافسازی و راهنمایی را تسهیل میکند تا فرد به راهحلهای خود برسد. | پرسشگری، بازخورد و تسهیلگری | “چه قدمهایی تاکنون برداشتهاید؟ چه نتایجی گرفتهاید؟ چه کارهای دیگری میتوانید انجام دهید؟” |
منتور | منتورینگ بر اساس انتقال تجربیات و دانش فردی است که در حوزهای خاص تخصص دارد. هدف اصلی منتور راهنمایی و هدایت فرد در موقعیتهای مشابه بر اساس تجربیات شخصی خود است. | راهنمایی فرد بر اساس تجربیات شخصی | دانش و تجربه نزد منتور است و منتور تجربیات خود را با فرد به اشتراک میگذارد تا او از تجربیات مشابه منتور استفاده کند و تصمیمات بهتری بگیرد. | اشتراکگذاری تجربه و ارائه توصیههای عملی | “من این کار را اینگونه انجام دادهام و موفق شدهام؛ شما هم میتوانید این روش را امتحان کنید.” |
مشاور | مشاور توصیههای تخصصی در زمینهای خاص ارائه میدهد. هدف مشاور ارائه راهحلهای فنی و تخصصی برای مسائل مشخص است که معمولا بر اساس مطالعات و دانش حرفهای او انجام میشود. | ارائه توصیههای فنی و تخصصی | دانش نزد مشاور است و او بر اساس تخصص خود راهحلهایی ارائه میدهد. فرد باید به دانش و تخصص مشاور اعتماد کند و از راهحلهای پیشنهادی او پیروی کند. | تحلیل مسئله و ارائه راهحلهای تخصصی | برای حل این مشکل، شما باید این مراحل فنی را دنبال کنید. |
مدرس | مدرس با استفاده از برنامه آموزشی مشخص، دانش و مهارتهای خاصی را به فرد منتقل میکند. هدف اصلی آموزش، یادگیری دانش و کسب مهارتهای مشخص است. | انتقال دانش و مهارتهای مشخص | دانش نزد مدرس است و او از طریق تدریس و آموزش دانش خود را به دیگران منتقل میکند. فرد باید مطالب آموزشدادهشده را فرا بگیرد و به کار ببندد. | آموزش مستقیم و انتقال دانش | “این مفاهیم را باید یاد بگیرید و اینگونه به کار ببرید.” |
سرپرست | سرپرست مسئولیت هدایت و نظارت بر عملکرد کارکنان یا افراد تحت سرپرستی خود را دارد. تمرکز اصلی او بر انجام وظایف به روش صحیح و بر اساس دستورالعملهای مشخص است. | اجرای دقیق وظایف مشخص | دانش و دستورالعملها نزد سرپرست است. او به صورت مستقیم راهنمایی میکند که کارها چگونه باید انجام شوند تا نتایج مطلوب حاصل شود. | هدایت مستقیم و ارائه دستورالعمل | “این وظایف را باید به این روش انجام دهید تا به نتیجه مطلوب برسیم.” |
شاخصترین تفاوت کوچینگ با سایر رشتههای مشابه این است که در کوچینگ، تمرکز اصلی بر روی آینده و رسیدن به اهداف مشخص است، نه بر ریشهیابی مشکلات گذشته. همچنین، کوچینگ برای افرادی که دارای اختلالات رفتاری یا اخلاقی هستند، توصیه نمیشود. زیرا کوچینگ بیشتر به توسعه مهارتها، رسیدن به اهداف، و بهبود عملکرد شخصی یا حرفهای تمرکز دارد. افرادی که نیاز به رسیدگی به مشکلات روانی یا اخلاقی دارند، بهتر است از خدمات مشاوره یا درمان استفاده کنند، زیرا این خدمات برای کمک به شناسایی و درمان مشکلات عمیقتر و پیچیدهتر، مناسبتر هستند.
پرتکرار ترین سوالات شما
دلایل مؤثر بودن کوچینگ چیست؟
افراد از کوچینگ برای رشد، پیشرفت، و دستیابی سریعتر و آسانتر به اهداف خود استفاده میکنند. کوچینگ با ایجاد رابطهای مؤثر بین کوچ و مراجعهکننده، به تدوین اهداف بهتر، تقویت مهارتها، و افزایش موفقیت کمک میکند. این فرآیند موجب میشود افراد جدیتر، متمرکزتر، و مؤثرتر عمل کنند، روحیهشان تقویت شود و با آرامش و تعادل بیشتری مسیر دستیابی به اهداف را دنبال کنند.
اصول کوچینگ چیست؟
اصول کوچینگ مجموعهای از نگرشها و روشهای اثربخش هستند که به کوچها امکان میدهند ارتباطی عمیق و مؤثر با مراجعین خود برقرار کرده و آنها را از وضعیت فعلی به وضعیت ایدهآل هدایت کنند. در حال حاضر، فدراسیون بینالمللی کوچینگ آمریکا (ICF) هشت اصل کلیدی را بهعنوان استانداردهایی برای کوچها و جلسات کوچینگ معرفی کرده است. این اصول به موسسات آموزشی کمک میکند تا برنامههای آموزشی و مهارتپروری خود را بر اساس این چارچوبها طراحی کرده و سطح کیفیت خدمات کوچینگ را ارتقا دهند.
این مقاله میتواند تکمیلکننده دانش شما باشد: اصول 8گانه کوچینگ چیست؟
مدل های کوچینگ چیست؟
این مقاله میتواند تکمیلکننده دانش شما باشد: مدل های کوچینگ
حوزه عملکرد کوچینگ چه چیزهایی را شامل می شود؟
کوچینگ در حوزههای متنوعی از ورزش تا صنایع و حرفههای مختلف در بخشهای خصوصی و عمومی کاربرد دارد. مدیران، کارشناسان، کارآفرینان، و گروههای شغلی مختلف، از جمله دانشجویان و فارغالتحصیلان، میتوانند با گذراندن دورههای کوچینگ و آموزشهای مرتبط، راهحلهای ماندگاری برای چالشهای فردی، شغلی، مدیریتی، رهبری و سازمانی پیدا کنند. به طور کلی، افراد برای دستیابی به موفقیت در زمینههای مختلف از خدمات کوچینگ بهره میبرند.
- حوزه های اجرایی رهبری و مدیریت کارآمد
- تصمیم گیری درست و مؤثر
- مدیریت تغییر و تحول شرکت
- رشد حرفه ای و توسعه مهارت
- افزایش درآمد از طریق فروش و بازاریابی کارآمد
- حفظ کارمندان ارتباطات مؤثر و کارآمدی شغلی
- و…
اهداف کوچینگ چیست؟
به طور کلی مهمترین اهداف یک برنامه کوچینگ عبارت اند از:
- تبدیل کسب و کار کوچک به شرکت متوسط و تبدیل شرکت متوسط به شرکتی بزرگ
- تسریع فرایند به اهداف و حفاظت از آن
- راهنمایی و برنامه ریزی
- داشتن دانش درست و مطمئن پیرامون مساله مطرح شده و قابلیت های افراد
- دستیابی به مهارتهای مذاکره و مصاحبه کردن
- مشاوره شغلی در مورد توانمندیها منابع و انتخاب های شغلی
- حمایت از فرد در موضوعاتی همچون استرس ها از دست دادنها و یا انتخاب های جدید
- افزایش مهارت هایی در زمینه برقراری ارتباطات مؤثر و مدیریت کسب و کار
- تشکیل گروه های کاری و تعیین اهداف مشارکتی
- دستیابی به درک بهتری از توانایی ها مهارت ها و قابلیت های خود
- تدوین و طراحی اهداف خاص کوتاه مدت و بلند مدت
- تدوین طرح و برنامه عمل برای دستیابی به اهداف
- شناسایی مهارت ها و هنرهایی که کارفرمایان به دنبال آنها هستند.
- افزایش توانایی خود در زمینه اتخاذ تصمیمات شغلی و چگونگی معرفی خود به بازار کار
- و….
معتبر ترین مدارک کوچینگ، چه مدارکی هستند؟
گواهینامه فدراسیون بینالمللی کوچینگ (ICF) یکی از معتبرترین و برجستهترین مدارک در حوزه کوچینگ در سطح جهانی است. دریافت گواهینامه کوچینگ از سازمانهای معتبر بینالمللی، به ویژه ICF، اعتبار و شناخت جهانی فراوانی به همراه دارد. مدارک ICF در سه سطح مختلف ارائه میشوند که هر یک با توجه به میزان تجربه و مهارتهای کوچ، استانداردهای خاصی را برای حرفهای شدن در این زمینه تعیین میکنند. تمام جزئیات نحوه دریافت مدرک و انواع مدارک معتبر ملی و بین المللی در لینک زیر بیان شده است.
این مقاله میتواند تکمیلکننده دانش شما باشد: مدارک معتبر کوچینگ کدام اند؟
7 پاسخ
حالا متوجه شدم کوچینگ چیه؟
مرسی از توضیحات خوبی که گذاشتین
اگر از من بپرسن کوچینگ چیه میگم
کوچینگ چراغ شماست در مسیر تاریک زندگی،
شاید بدون چراغ هم بتونین مسیر رو سپری کنین اما اینکار با تلاش و انرژی چند برابر اتفاق میوفته
استاد متحدین عزیز خیلی عالی تعریف کوچینگ رو گفتن
واقعا ایشون عالی تدریس میکنن
خداقوت به استاد یاسر متحدین عزیز
من هم چیستی، چرایی و چگونگی کوچینگ رو از ایشون یادگرفتم.
سلام خسته نباشی محتوا و تعریف تون از کوچینگ خیلی جامع بود، اما یک سوال دارم به جز فدراسیون بین المللی کوچینگ آمریکا (ICF) فدراسیون دیگه ای هم وجود داره؟
حالا متوجه شدم کوچینگ یعنی چی
من داشتم از چت جی پی دی درمورد کوچینگ میپرسیدم، ازش خواستم یک منبع درین زمینه بهم معرفی کنه شما رو معرفی کرد و برام جالب بود