برندسازی شخصی چیست؟

برندسازی چیست؟ برندسازی شخصی چگونه شکل می‌گیرد؟

آیا تا به حال احساس کرده‌اید که چگونه افراد موفق همیشه در ذهن ما جا می‌گیرند؟ آیا خود را جای آنها تصور کرده اید و به دنبال راهی برای ایجاد تفاوت و تاثیرگذار نسبت به رقبای خود بوده‌اید؟ اگر پاسخ شما بله است، برندسازی شخصی می‌تواند کلید موفقیت شما باشد. امروزه که هر فرد به یک کارآفرین در دنیای خود تبدیل شده است، برندسازی شخصی است که ابزار موفقیت و برجستگی در افراد مختلف به حساب می‌آید.

در این بلاگ، همراه با ما باشید تا بطور عمیق‌تری به ضرورت برندسازی شخصی نگاه بیاندازیم و ایده‌ها و راهکارهایی ارائه دهیم که به شما کمک می‌کنند تا در طی این فرایند، یک هویت ماندگار و موفق خلق کنید.

برند چيست؟

قبل از تعریف و بررسی پرسنال برندینگ ابتدا باید با مفاهیمی چون “برند” و “برندسازی” آشنا شوید. همانطور که می دانید  برند یک نام تجاری، نماد، لوگو، یا هر نشانه دیگری است که برای شناسایی و تمایز محصولات یک شرکت یا سازمان استفاده می‌شود. برندها می‌توانند به شکل‌های مختلفی نمایان شوند، از جمله نام شرکت، لوگو، رنگ، صدا، شعار و سایر عناصر. این هویت تجاری می‌تواند احساسات و تجربیات خاصی را به مصرف‌کنندگان منتقل کند و یک امتیاز در مقابل رقبا شما بحساب آید.

 

تعریف برندینگ از نظر کارآفرینان بزرگ دنیا

لیزا گانسکی (Lisa Gansky)
یک برند صدای منحصر به فرد است و نتیجه آن به عنوان یک محصول ویژه و خاطره‌ساز جلوه می‌کند.

لیزا گانسکی کارآفرین، نویسنده و سخنران آمریکایی است. او بنیان‌گذار و مدیرعامل شرکت‌های Global Network Navigator و Ofoto بوده است. همچنین، او به عنوان یکی از رهبران فکری در حوزه نوآوری و کارآفرینی شناخته می‌شود.

هنری فورد (Henry Ford)
بدون داشتن یک برند قوی، نمی‌توانید اعتبار و شهرتی برای کار خود ایجاد کنید.

هنری فورد، بنیان‌گذار شرکت فورد موتور، یکی از بزرگان تجارت و صنعتگری برجسته بود. نقل قول‌ها و دیدگاه‌های او درباره کارآفرینی و برندسازی همچنان الهام‌بخش و افسانه‌ای به شمار می‌روند.

وارن بافت (Warren Buffett)
برای ساختن شهرت و اعتبار ۲۰ سال زمان لازم است، اما برای از بین بردن آن تنها پنج دقیقه کافی است. اگر به این موضوع عمیق فکر کنید، روش‌های متفاوتی را امتحان خواهید کرد.

وارن بافت، مدیرعامل شرکت برکشایر هاتاوی، یکی از بزرگان تجارت و یک نیکوکار برجسته است. او به عنوان یکی از موفق‌ترین سرمایه‌گذاران جهان شناخته می‌شود.

ایلان ماسک (Elon Musk)
برند در واقع یک احساس است و این احساس به مرور زمان با واقعیت هماهنگ می‌شود.

ایلان ماسک، کارآفرین و مبتکر حوزه فناوری، مدیرعامل شرکت تسلا موتورز و موسس شرکت فضایی SpaceX است. او به عنوان یکی از پیشگامان بزرگ در صنعت فناوری و فضا شناخته می‌شود.

جف بزوس (Jeff Bezos)
داشتن یک برند برای یک شرکت مانند اعتبار و شهرت برای یک فرد است. شما با انجام کارهای سخت و تلاش مستمر، شهرت و اعتبار به دست می‌آورید.

جف بزوس، کارآفرین، سرمایه‌گذار و بنیان‌گذار آمازون، همچنین مالک واشنگتن پست و بنیان‌گذار شرکت فضایی Blue Origin است. او یکی از ثروتمندترین افراد جهان محسوب می‌شود.

برندسازی شخصی یا پرسنال برندينگ چیست؟

اما معنای پرسنال برندينگ مثل اسم آن بسيار جذاب، خلاقانه و جالب توجه است. برندسازی شخصی يا (Personal Branding) به فرآیندی اطلاق می‌شود که افراد از طریق ساختن یک هویت شخصی یا حرفه‌ای، خود را برای دیگران معرفی و مطرح می‌کنند. به بیانی دیگر برند شخصی شما به معنای ويژگی منحصر به فردی است كه در ذهن مخاطبان و دنبال كنندگان شما ايجاد می شود و شما را با آن ويژگی به ياد می آورند. برای مثال ایلان ماسک (Elon Musk)  به عنوان شخصیت جذاب و دارای ایده‌های نوآورانه در زمینه‌های فضایی، خودروهای الکتریکی و انرژی نمونه ای جهانی در برندسازی شخصی بحساب می آید.

 پرسونال برندینگ چگونه انجام می‌شود؟

بعد از درک در اهمیت داشتن برندینگ شخصی حال باید بدانید فرایند برندسازی چیست؟ برندسازی مجموعه فعاليت و اقدام هایی است كه فرد بوسيله آن، تخصص، مهارت ها و صلاحيت هايش را به جامعه هدف معرفی و تبليغ می کند تا مخاطبان را به سوی خود جذب کند. درواقع همانطور كه يك برند تجاری در بازار توسط علامت يا لوگوی آن شناخته می شود؛ يك متخصص يا مدير حرفه ای نيز بوسيله ويژگی خاصی در میان مردم مطرح می گردد، كه برند اوست. این فرایند نوعی بازاريابی برای تبليغ صلاحيت های فردی افراد است که اين صلاحيت ها می تواند تركيبی از مهارت های فردی، تجربه، تخصص، دانش، و ويژگی هاي شخصيتی باشد. برندسازی شخصی، تصويری از شخصيت شما را در ذهن دنبال كنندگان و هوادارانتان می سازد و روايتگر داستان زندگی فردی و حرفه ای شما خواهد بود.

برندسازی شخصی چیست؟

چرا برندسازی شخصی مهم است؟

  • بنظر می رسد گسترش شبكه های اجتماعی و تكنولوژی دیجیتال ماركتینگ، سهم بسزایی در ایجاد رغبت برای تبلیغ برند شخصی داشته است؛ چرا كه خود این زیرساخت، تسهیل گر فرایند ایجاد و انتشارتصویر برندتان خواهد بود تا راحتر و سریعتر بتوانید خود و خدمات ویژه تان را در معرض دید مخاطبان تان قرار داده و به آنها بشناسانید. دنیای امروز دنیای برندسازی است، دنیای دیده شدن و حضور است. در این دنیا اگر مدارك و تخصص داشته باشید ولی كسی شما را نشناسد ویا دیده نشوید، حضورتان موثر نخواهد بود. دنیایی كه پر است از ایده های خلاقانه و جذاب و هرروز نیز بر تعداد آنها افزوده میگردد و همین امر سرعت تغییرات را افزایش داده است. چیزی كه امروز به عنوان انتظار مخاطبان شناخته می شود فردا به ضرورت و نیاز آنها مبدل می گردد. پس ضروری است تا هم راستا و هماهنگ با این نیاز و انتظار پیش برویم و سهم خود را از موفقیت در زندگی محقق سازیم.
  • در دنیای امروز دریافته ایم كه باید تفاوت های مان را بپذیریم و آن ها را به وجه تمایز تبدیل كنیم. از این رو حتی كسانی كه در حوزه ای خاص، فاقد مهارت و تخصص بوده اند نیز تصمیم به ارتقا سطح علمی و مهارتی خود نموده و در نتیجه رقابت برای ایجاد تمایز در جامعه چشمگیر شده است. بنابراین آنچه میتواند انتخاب مخاطبان را تسهیل نماید توجه به برند شخصی و تصویری است كه در ذهن آنها می سازند. برند سازی شخص كمك میكند تا در بین رقبای تان بهتر دیده شوید ویا تصویری متفاوت و جذاب تر از خود ارائه دهید.
  • كسانی كه برند شخصی قوی تری می سازند در ادامه مسیرِ خدمات دهی به مخاطبان خود، نیازمند تبلیغات و صرف هزینه كمتری خواهند بود ودیگر كمتر نیاز است تا به دنبال مشتری بروند بلكه مشتریان خود كنجكاو به دنبال كردن آنها خواهند بود و این درحالی است كه درآمدشان همچنان روبه افزایش است. یعنی برند شخصی قوی تر مساوی است با هوادار و مشتری بیشتر، فرصت ارائه خدمات بهتر و كسب درآمد بالاتر است.
  • بسیار شنیده ایم كه تبلیغاتِ دهان به دهان در جذب مشتری بسیار موثرتر از شیوه های دیگر بازاریابی است. بر همین اساس برند شخصی، تصویری آشنا را در ذهن مشتری می سازد كه حتی اگر برای اولین بار با شما مواجه می گردند ولی زمینه ساز ارتباطی صمیمانه و موثر را برقرار می کند؛ بطوریكه گمان میبرند شما را پیش تر می شناسند و یا شما همان حلقه گمشدهِ موفقیت و آرزویی هستید كه بدنبال آن بوده اند.
  • بنظر می رسد كسانی كه به رشد برند شخصی شان در دنیای تجارت فكر می كنند درحقیقت زمینه رشد و تسریع در مسیر موفقیت شان را فراهم می آورند.
  • برندسازی فرایندی است كه نمی توان پایانی برای آن در نظر گرفت و همواره باید مطابق ظرفیت جامعه، نیاز بازار، توانمندی ها و چشم اندازهای توسعه یافته افراد، تصویری شایسته و درخور توجه ارائه شود.
  • قدرتِ برندسازی شخصی را تا جایی می توان متصور شد كه حتی بدون توسعه توانمندی ها و ایجاد خدماتی جدید، در زمانی طولانی، همچنان می توان از درآمد قابل توجه حاصل از تصویرِ مطلوبِ ساخته شدهِ پیشین بهره مند شد. بقول معروف برند شخصی برای شما پول درمی آرود.
برندسازی شخصی چیست؟

مراحل طراحی برند شخصی

  • شناخت خود و وضعيت فعلي
  • شناخت محيط، جامعه و بازار مخاطبان
  • تعريف اهداف خود و ارزش های برند شخصی از ديد مخاطبان
  • برنامه ريزی براي ايجاد تصوير برند و ارتباط با مخاطبان
  • برنامه ريزی برای حفظ، نگهداری وتوسعه برند شخصی

توصيه هايی كه به برندسازی شخصی تان كمک می كند:

ازرویكرد كوچینگ كمک بگیرید ودر پاسخ به سوالات زیر راهكارهایی موثر در جهت برند سازی تان را كشف كنید.

  • وضعیت حال حاضر خود را مشخص كنید. در حال حاضر چه جایگاهی دارید؟ چه خدماتی ارائه می دهید؟ و مردم شما را بر اساس چه ویژگی می شناسند؟
  • وضعیت مطلوب و مورد انتظارتان را مشخص كنید. اینكه دوست دارید به چه جایگاهی برسید و مردم شما را چگونه به یاد آورند؟
  • بدانید كه هدف تان از ساخت برند شخصی چیست و چه چیزی را برای شما به همراه دارد؟ بطور مثال هدف یك مدیر از ساخت برند شخصی در سازمان ممكن است ایجاد مقبولیت در زیرمجموعه تحت مدیریتش و در نتیجه تبدیل شدن به رهبری الهام بخش باشد، تا به جای كنترل و تعیین دستورالعمل های سخت گیرانه به راحتی و از طریق مهارت رهبری بتواند از نتایج مطلوبِ عملكرد آنها در رسیدن به بهره وری سازمانی و تحقق اهداف كلان بهره مند گردد.
  • حال به تصویری كه از خود در ذهن تان دارید فكر كنید و آن را توسعه دهید. چه مهارتها و ویژگی هایی را علاقه مندید تا به این تصویر اضافه و به نمایش بگذارید.
  • در حال حاضر چه گروهی از جامعه شما را می شناسند و یا جز مخاطبین خدمات شما هستند؟ چگونه می توانید با ارائه تصویری جدید گروه مخاطبان فعلی تان را افزایش داده و یا مخاطبانی جدید را به خدمات خود دعوت كنید؟
  • جامعه و مردم بدنبال چه هستند و نیاز و انتظار اصلی آنها در حوزه خدماتی تان چیست؟
  • چگونه می توانید خدمات بهتر، جذاب تر و موثرتری را نسبت به سایرین ارائه دهید؟
  • بنظرتان قابلیت های ویژه و وجه تمایز شما با سایر رقبا در ارائه خدمات مشابه چیست؟ ویا چه می تواند باشد؟
  • نیازمند چه منابع و زیر ساختی برای ایجاد و انتشار تصویری از برند شخصی تان در ذهن ها هستید؟
  • چگونه میتوانید از تفاوت ها، استعدادها و علاقه مندی های تان برای ساخت یك برند شخصی جالب توجه استفاده كنید؟
  • هرزگاهی با دریافت بازخورد از دیگران از موثر بودن و كارایی تصویر برند شخصی تان در ذهن دیگران آگاه گردید.
  • بدانید كه تصویر ذهنی كه مخاطب با آن درگیر شده چقدر نشان دهنده و گویای شخصیت و قابلیت های شماست.
  • كسب مهارت های نرم و ارتباط سازی موثر مثل “هنر كاریزماتیك بودن” در ساخت تصویری قدرتمند از شخصیت تان موثر خواهد بود.
  • چگونه می توانید مخاطبین خود را از تمایزات و توانمندی هایتان از طریق ارائه تصویری الهام بخش مطلع سازید. چگونه می خواهید این تصویر را حفظ كنید؟ چگونه می خواهید این تصویر را توسعه دهید؟

 

برندسازی شخصی چیست؟

سخن پایانی:

همواره در نظر داشته باشید که مخاطبان در درجه اول جذب تصویری که از خود و برندتان ارائه می دهید می شوند ولی در ادامه در قبال ارزشی که از خدماتتان دریافت می کنند به شما پول خواهند داد. پس به دنبال ارزش آفرینی واقعی باشید و سپس ویترینی در قالب برند شخصی برای آن بسازید. برندسازی اتفاقی یک شبه نیست و زمان بر است. با ساخت برند شخصی، اعتبارتان را سرمایه گذاری کنید و تا مدت ها زیر سایه آن رشد و درآمد زایی داشته باشید.

4.5/5 - (10 امتیاز)

این اعلان را به اشتراک گذارید

نوشته های مرتبط

2 پاسخ

  1. سلام ممنون از توضیحات عالیتون.
    به نظر شما از چه پلتفرم‌هایی برای به اشتراک گذاشتن محتوای خودم برای برند سازی شخصیم استفاده کنم بهتره؟

    0
    0
    1. سلام دوست عزیز
      بهترین پلتفرم برای به اشتراک گذاشتن محتوای شما برای برندسازی شخصی به عوامل مختلفی بستگی داره، برای مثال:
      مخاطبان شما؛ اینکه به چه نوع محتوایی علاقه دارند؟
      نوع محتوای شما؛ چه نوع محتوایی رو قصد دارید به اشتراک بگذارید؟
      اهداف شما؛ با برندسازی شخصی خود چه می خواهید؟
      و خیلی موارد دیگه

      0
      0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم درخواست مشاوره رایگان

"*" indicates required fields

در چه موردی نیاز به مشاوره دارید؟
میزان آشنایی شما با مهارت کوچینگ:

"درخواست مشاوره رایگان"

ارتباط مستقیم با کارشناسان تخصصی کوچینگ

درخواست مشاوره فوری کوچینگ

"*" indicates required fields