فرایند کوچینگ فرصت ها و حرکت (options + Will) در مدل GROW

دوره آموزش کوچینگ سطح 1 خلاصه جلسه سیزدهم | فرایند کوچینگ فرصت ها و حرکت (Options + Will)

در مراحل قبلی مدل گرو (مرحله تعیین اهداف SMART  و مرحله بررسی واقعیت Reality) مراجع به یک آگاهی نسبی رسید، چالش های پیش رویِ مسیر او بررسی شد، همچنین موانع و راه حلی که از نوع جدید آگاهیست، پیدا گردید. حالا می خواهیم آنها را به اقداماتی تبدیل کنیم که باید انجام شوند.

در این مرحله تمام گزینه ها، فرصت ها و منابع موجود برای رسیدن به خواسته و نقطه مطلوبِ مراجع بررسی می شود. در واقع مشکل کوچی که سبب میشود راهکاری برای حل مشکل و یا دستیابی به هدفش پیدا کند، در این مرحله پیدا و عملی می شود.

کوچ باید تمام هنر خود را به کار ببرد و با پرسیدن سوالات قدرتمند و چالشی، توانمندی های مراجع را به او نشان دهد تا گزینه هایی که تا به امروز به ذهنش نمیرسید را بیابد. در این مرحله اقدامات زیر صورت می گیرد:

  1. بررسی راهکارهای موجود: دسته بندی انواع راهکارهایی که مراجع ارائه می کند. راهکارهای موجود به معنای راهکارهاییست که مراجع در همان زمان در ذهن دارد و خلاقانه نیست.
  2. بررسی راهکارهای امتحان شده: مواردی که کوچی در حال انجام آنهاست، که حتی اگر مفید هم باشد باید تغییر کند.
  3. یک سری راهکارها وجود دارند که امتحان نشده اند. در این حالت با مراجع کار می کنیم که اینها را جز لیست گزینه ها و فرصت ها قرار دهد. همه این موارد را جمع آوری و جمع بندی می کنیم، سپس به کوچی ارائه می دهیم.
  4. ایده پردازی و شناسایی گزینه های خلاقانه و استفاده از تکنیک های خلاقیت: کوچ مثل یک ماماست و می خواهد به مراجع کمک کند که بتواند به زایش فکری برسد. ما چه ابزاری برای فشار به مراجع داریم که بتواند به زایش فکری برسد؟ تنها ابزار اهرم رنج و لذت است.

از مهم ترین کارها در مرحله گزینه ها و فرصت ها دور کردن مراجع از چهارچوب ها و پیش فرض های فکری اوست. باید مراجع را با روش ها و تکنیک هایی از قالب فعلی خود بیرون بکشیم.

  1. تکنیک قهرمان: ابتدا از مراجع خود بخواهید قهرمان زندگی اش را برایتان معرفی کند، سپس از او بپرسید اگر آن فرد الان جای تو بود چگونه فکر و عمل می کرد؟
  2. تکنیک جا به جایی صندلی: جا به جایی شخصیت را برای مراجع خود ایجاد کنید. برای مثال می گوییم: فکر کن که من تو هستم با تمام ویژگی های تو و تو یک مشاور بسیار حرفه ای و خبره هستی. حالا تو در نقش مشاور چه پیشنهادی به من میدهی؟
  3. تکنیک 1 به 2: به کوچی خود بگویید در صورتی که شما یک راهکار ارائه دهید، او باید دو راهکار ارائه دهد. برای مثال:
    مراجع: به نظرِ خودِ شما چه راهکاری می رسد؟
    کوچ: بیان راهکاری که به ذهن من می رسد یک شرطی دارد؛ اینکه یکی من بگم 2 تا تو بگی.
  4. تکنیک بلوف: از مراجع بخواهید راه حل ذهنی شما را حدس بزند.

حال نوبت بررسی میزان سهولت، سرعت و تاثیرگذاری گزینه هاست؛ کدام یک از راهکارهایی که بیان شد تاثیر بیشتری در مسیر رشد دارد. هرچقدر در بررسی واقعیت (Reality) آگاهی عمیق تر باشد راهکارها مشخص تر، واضح تر و منطبقتر با آگاهی می شود.

اولویت بندی و انتخاب گزینه‌های رسیدن به هدف

کوچ باید آنچه را که مراجع گفته است را اولویت بندی کرده و با مشورت کوچی خود اهداف را انتخاب و سپس آنهارا smart کند. خروجی این عمل،  تهیه لیست اقدامک است یعنی کارهای کوچکی  که کاملا زمان بندی شده اند و فرد باید خارج از جلسه کوچینگ آنها را اجرایی کند.

تکلیف چیست؟

تکلیف، لیست اقداماتیست که مراجع مستقیما برای حل مسئله انجام می دهد و برای رسیدن به هدف مراجع کمک کننده است. جنس تکالیف از نوع اقدام، مطالعه، دیدن فیلم، شنیدن پادکست و یا مشاهده و ثبت وقایع است.
در انواع تکالیف، مشاهده و ثبت وقایع، مراجع را دعوت به افزایش سطح تمرکز و مشاهده گری از خود میکند در واقع ما مراجع را به ذهن آگاهی دعوت می کنیم.
بعد از مشخص کردن تکلیف ها نوبت به مدیریت پیشرفت و مسئولیت می رسد:

  1. از مراجع خود بپرسید، میزان تعهدت برای انجام اقدامات چقدر است؟ اگر بالای 70 درصد بود مناسب است اما زیر 70 درصد یعنی احتمالا تعهدی ندارد.
  2. در گام دوم باید بررسی کنید مراجع چه منابعی برای انجام کار نیاز دارد؟
  3. گام بعدی بررسی نحوه ارزیابی رسیدن به هدف و امتیاز دهی است: چگونه مراجع می خواهد متوجه شود به هدفش رسیده؟
  4. چهارمین گام، جشن، انگیزه و پاداش به کودک درون است. ما برای اینکه انگیزه فرد بالا برود و بفهمد چقدر رسیدن به آن خواسته مهم است مراجع را به تعریف جشنی برای خودش دعوت می کنیم. اگر کودک درون نوازش نشود انرژی برای کارای بعدی باقی نمی ماند.
برای شکل گیری جلسه کوچینگ

در ابتدا برای شکل گیری جلسه کوچینگ:

  • C: حضور فعال کوچ ضروریست و اولین اعتمادی که باید شکل بگیرد اعتماد کوچ به خودش است؛
  • E: گام دوم اعتماد و اعتقاد کوچ به کوچینگ است؛
  • A2: گام سوم اعتماد و اعتقاد به مراجع است؛

 سپس دو حالت رخ می دهد:

  1. B: یک اینکه به مراجع گفتند که کوچینگ خوب است؛
  2. A1: گاهی نیز مراجع کوچ خود را می شناسد اما با کوچینگ آشنایی ندارد؛
  • D: در نهایت هم اعتماد و اعتقاد به خود قرار دارد؛
به این نوشته امتیاز دهید😉

این اعلان را به اشتراک گذارید

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم درخواست مشاوره رایگان

"*" indicates required fields

در چه موردی نیاز به مشاوره دارید؟
میزان آشنایی شما با مهارت کوچینگ:

"درخواست مشاوره رایگان"

ارتباط مستقیم با کارشناسان تخصصی کوچینگ

درخواست مشاوره فوری کوچینگ

"*" indicates required fields